Groeien in persoonlijke omgeving

Onderzoeksassistenten gezocht!

GRIP is regelmatig op zoek naar onderzoeksassistenten!

  • Lijkt het je interessant om te werken met multiprobleemgezinnen?
  • Wil jij je netwerk uitbreiden en kennis maken met hulpverleners in het jeugdveld?
  • Wil jij graag je gespreksvaardigheden oefenen?
  • Wil je ervaring op doen met onderzoek in de praktijk?
  • Ben jij een WO-student Pedagogiek of Psychologie en bevind jij je in de laatste fase van je bachelor of master?

Als jij JA hebt geantwoord op bovenstaande vragen, lees dan vooral verder en meld je aan als onderzoeksassistent!

 

Wat doet een onderzoeksassistent?

In het GRIP-onderzoek worden multiprobleemgezinnen die hulp ontvangen gedurende 15 maanden gevolgd. Uiteindelijk worden er zo’n 300 gezinnen geïncludeerd. Van deze gezinnen doen jongeren, ouders en hulpverleners mee met het onderzoek. Om gezinnen te werven en gegevens over deze gezinnen te verzamelen, gaan onderzoeksassistenten op huisbezoeken. De huisbezoeken vinden plaats in vier regio’s (Amsterdam, Breda, Den Haag en Rotterdam, waarvan Rotterdam de meest voorkomende regio is). Een huisbezoek duurt gemiddeld één uur. Van onderzoeksassistenten vragen we tenminste één of twee huisbezoeken per week te doen voor minimaal vier weken. De huisbezoeken worden gepland op basis van de beschikbaarheid van de onderzoeksassistent en het gezin. Voordat een onderzoeksassistent op huisbezoek gaat, volgt hij/zij een training van één uur.

Dit onderzoek is een mooie kans om gespreksvaardigheden te oefenen en ervaring op te doen met een bijzondere doelgroep: multiprobleemgezinnen. Bovendien kunnen studenten in dit onderzoek kennismaken met onderzoek doen in de praktijk, waarbij ze de kans hebben om connecties te leggen met diverse hulpverleners in het jeugdveld. Studenten leveren daarnaast een bijdrage aan kennis over hulp aan multiprobleemgezinnen.

 

Waar kan ik meer informatie krijgen of me aanmelden?

Zie www.uu.nl/grip voor meer informatie over het GRIP-onderzoek. Voor vragen over het GRIP-onderzoek of om je aan te melden, kun je contact opnemen met Natasha Koper (n.koper@uu.nl).