Groeien in persoonlijke omgeving

Veelgestelde vragen

Meedoen aan GRIP levert geen persoonlijk voordeel op. Wel draag je bij aan wetenschappelijke kennis. Dankzij jou leren onderzoekers meer over de kwaliteit van de jeugd- en opvoedhulp. De uitkomsten kunnen jongeren in de toekomst helpen.

Meedoen aan GRIP is helemaal vrijwillig. Dat betekent dat je zelf kiest om mee te doen. Je kunt op elk moment stoppen zonder een reden te geven. De keuze om wel of niet deel te nemen aan het onderzoek heeft geen gevolgen voor de hulp die je krijgt. Meedoen aan het onderzoek is niet gevaarlijk.

Je ontvangt een vergoeding van €50 voor deelname aan het onderzoek: €10 per ingevulde vragenlijst en aan het einde van het onderzoek een bonus van €10. Bovendien maak je elke zes maanden kans op een iPad!

Voor dit onderzoek worden gegevens over jou verzameld. Wij gaan zeer zorgvuldig met jouw gegevens om:

  • De onderzoeksgegevens worden anoniem verwerkt. Dat betekent dat de gegevens over jou niet te herleiden zijn naar jou als persoon. Dat doen we door namen, adressen en andere persoonsgegevens te scheiden van de onderzoeksresultaten en aan elke deelnemer een code toe te kennen. Onderzoekers kunnen alleen deze code zien.
  • Wij doen op basis van de onderzoeksgegevens alleen uitspraken over groepen mensen. Wij doen nooit uitspraken over (herkenbare) individuen. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze onderzoeksresultaten? Geef dat dan aan op het toestemmingsformulier.
  • De onderzoeksgegevens zijn vertrouwelijk. Dat betekent dat wij informatie over jou nooit delen met anderen. Wij zullen jouw ouders of verzorgers dus nooit vertellen over jouw onderzoeksgegevens.
  • Volgens standaardprocedures worden de onderzoeksgegevens na afloop van het onderzoek minimaal 15 jaar bewaard.

Als je een vraag, klacht of opmerking over het onderzoek hebt, kun je contact opnemen met onderzoeker Natasha Koper. Zij is bereikbaar via grip@uu.nl.

Er is ook een onafhankelijk vertrouwenspersoon bij wie je terecht kunt voor vragen, klachten of opmerkingen over het onderzoek: Bill Hale. Hij is bereikbaar op 030-2535873 of via b.hale@uu.nl.